Přátelská utkání 11.8 - 13.8.

14.08.2017 18:49

Přátelská utkání 11.8 - 13.8.

Dne 13.8.2017 se mužstvo žen utkalo v přátelském utkání s mužstvem Baníku Švermov a to na hřišti soupeře. Tým na zápas odjížděl s vědomím vyzkoušet si nové hráčky a tento úkol byl splněn.

V utkání padala spousta branek, ale výhru o dvě branky si tým od druhého poločasu dokázal pohlídat. První přípravný zápas tak končí výhrou 7:5.

Branky: 3 Podaná, Robelová, Novotná, Špatná, Bauerová

Trenér: Dojáčková Petra

Vedoucí: Hausdorfová Anna

 

Starší žáci nastoupili v rámci letního soustředění k prvnímu přípravnému duelu. Jejich soupeřem byl, stejně jako vloni v této fázi přípravy, liberecký Rapid. Tým, který v loňské sezóně 2016/2017 skončil na krásném druhém místě v Krajském přeboru na Liberecku.

Na rozměrově velmi malém hřišti začal zápas velice zhurta a my jsme byli hodně aktvní. Hned po půlminutě se sám na brankáře domácích řítil Lev, jehož kličku však vystihl brankář Liberce. Odražený míč pak napálil mladíček Trojan, jenže jeho pokusu scházela větší přesnost, míč narazil do břevna! V úvodní dvacetiminutovce jsme byli na hřišti jasně lepší, soupeře jsme předčili v kombinaci a práci s míčem, očividně jsme domácí zaskočili. Skvěle hrála střední záloha, kde na sebe, krom tradičních opor, dokázal opakovaně upozornit takém již zmíněný, Trojan. Velkou porci práce a aktivity v této fázi zápasu předvedl Mates Lev. Brankové vyustění však ne a ne přijít. Zmíníme asi největší šanci, kdy se Matoušek prodral za obranu, jenže selhal v zakončení, když tváří v tvář brankáři přestřelil. Jinak jsme řadu situací zbytečně přehrávali, nestříleli jsme z pozic, kde to za zakončení určtě stálo, jiné naše pokusy končily řádně mimo.

Ve druhém poločase už to z naší strany na chvíli opět vypadalo lépe a ve 43. minutě využil chyby v domácí obraně kapitán Cerman, který vtrhl mezi obránce a míč umístil přesně k tyči. Jenže i další nápor hostí byl bezzubý a tak opět udeřilo na druhé straně. Devět minut před koncem nakopl domácí borec trestný kop z dobrých 30 metrů a míč k překvapení všech přeplatchtil Haldovského - 2:1.

trenér Lukáš Votruba: "Utkání s kvalitním soupeřem jsme začali velice dobře a troufnu si říct, že jsme byli po většinu prvního poločasu lepším týmem. Snažili jsme se být aktivní a soupeře kombinačně přehrát. Nicméně malé rozměry UMT dnes více vyhovovali domácím, kteří se asi po dvaceti minutách hry srovnali s naším výkonem a dokázali vzdorovat. My jsme úvodní nápor nevyužili a dostali branku po standardce asi půl minuty před koncem poločasu. Z kraje druhé půle se nám podařilo srovnat skóre, ale příliš dalších vyložených šancí jsme už neměli. Z každým z hráčů jsme jeho dnešní výkon probrali a sami jsme zvědaví na reakci hráčů v dalších zápasech."

Přípravný zápas odehrál v sobotu i muži SK Ervěnice Jirkov. Na domácí trávník si pozvali tým TJ Sokol Údlice a prohráli 1:4. Naší jedinou branku zaznamenal Láďa Niš.