AKCE DĚTI - náborová akce našeho klubu

30.09.2015 09:07

Děti si v Jirkově slunečné sportovní dopoledne skvěle užívaly
V pátek 25.9.2015 pořádal klub SK Ervěnice-Jirkov předposlední podporovanou náborovou akci v Ústeckém KFS v rámci projektu Září 2015-měsíc náborů. Klub se již dlouho snaží uchovat fotbalovou tradici díky těžbě uhlí zaniknuvší obce a vůbec to nedělá špatně, protože patří k jedněm z nejlepších klubů v práci s výchovou mladé fotbalové generace na Chomutovsku.
I náborovou akci pojali funkcionáři klubu velmi zodpovědně a odměnou jim byl hodně zaplněný krásně střižený fotbalový trávník v areálu v Žižkově ulici v Jirkově. Sem si našlo cestu se svými učitelkami téměř 260 dětí předškolního věku z 8 mateřských školek! Úžasné slunečné dopoledne využily děti k tomu, aby si na 14 připravených stanovištích vyzkoušely své pohybové schopnosti a různé herní dovednosti. Pořadatelé měli vše dobře zorganizované a připravené a tak se děti u sportování náramně bavily. Předškoláci si vyzkoušeli skoky na trampolínách, přetahovali se lanem, vyzkoušeli si prvky z běžecké abecedy, zahráli si fotbal, zastříleli na branku, ve které stál opravdový fotbalový brankář, skákali v pytlích i přes různé překážky, házeli míčky na přesnost, malovali obrázky s fotbalovou tématikou a prováděli mnoho dalších sportovních aktivit.
Na jejich úsilí a snahu o podání co nejlepších výkonů přihlíželi organizátoři akce, kterými byli trenéři mládeže a hráči pořadatelského klubu na čele s šéftrenérem mládeže Davidem Haviarem, kterému vydatně pomáhal místopředseda klubu Josef Kalužný.
Jak vypadá fotbalový nábor, se přišel podívat také zástupce Jirkovské radnice Mgr. Karel Bernt, který je vedoucím odboru sociálních věcí a školství. I jemu se celá akce velmi zamlouvala.
Okresní fotbalový svaz v Chomutově zastupoval Mgr. Jan Richter, člen výkonného výboru a předseda trenérsko metodické komise. Právě z jeho rukou a také od profesionálního trenéra mládeže Jana Štefka, který zastupoval Ústecký KFS, dostávaly děti na závěr akce opravdové medaile, ze kterých měly neskrývanou radost.
Děti s jejich pedagogickým doprovodem při odchodu z areálu vyjadřovaly spokojenost s takovouto akcí, a proto vzájemně všichni doufají, že podobná spolupráce zaměřená na pohybové aktivity dětí bude pokračovat i v budoucnu. Domácí organizátoři také pevně věří, že si některé z mnoha zúčastněných dětí najdou cestu zpět a stanou se členy mládežnických družstev tohoto klubu.